Tofu Korean Side Dish - Dububuchim-yangnyeomjang



                 Tofu: 
·         Potong tofu (5 cm x 5 cm lebar) dan (1 cm tebal) à 10- 12 potongan
·         Panaskan nonstick frying pan dengan 2-3 sudu besar minyak masak dan gorengkan tofu tadi sehingga garing/kekuningan dibahagian luar (bahagian tengah dibiarkan lembut)


Tofu Sauce:
·         Bahan-bahan:
-          2 sudu kecil madu
-          2 ulas bawang putih (cincang)
-          2 sudu kecil cili flakes/serbuk cili 
-          1 1/2 sudu besar kicap masin 
-          2 sudu kecil sesame oil / minyak bijan
-          2 batang daun bawang (hiris halus)
-          sesame seeds / biji bijan (hiasan)

·         Gaulkan semua bahan-bahan di atas kecuali sesame seeds kemudian rasa dan ubah mengikut citarasa anda.
·         Tuangkan di atas tofu yang telah digoreng tadi.
·         Kemudian taburkan sesame seeds sebagai hiasan

Maangchi Tofu side dishes: http://www.youtube.com/watch?v=J64UnMsgq_0