Resepi Kek Coklat Lembab


Bahan Untuk Kek Coklat Lembab :

       A  -  Dipukul hingga kembang
  • 250g butter
  • 2cawan gula kasar   
  • 5 biji telor


B - Ayak
  • 21/2 cawan tepung gandum biasa
  • 11/2 sudu kecil baking powder                           
  • 1 sudu kecil soda bicarbonate
  • 3/4 sudu kecil garam

C
  • Satukan – 12/3 cawan air dengan 1 cawan koko

Cara-cara :
  • Msukkan C + B ke A berselang seli
  • Bakar dengan suhu 180 C,  50-60 minit.


Bahan Untuk Toping :
  • 2 cawan susu segar
  • 1 cawan susu pekat
  • ½ cawan koko
  • ¼ cawan tepung gandum
  • ½ sudu the soda bikarbonat
  • ¼ cawan butter

Cara-cara:
  • Masak kesemua bahan hingga kembang.
  • Masuk butter akhir sekali