Bahan Untuk Kek Coklat Lembab :
A -
Dipukul hingga kembang
- 250g butter
- 2cawan gula kasar
- 5 biji telor
B - Ayak
- 21/2 cawan tepung gandum biasa
- 11/2 sudu kecil baking powder
- 1 sudu kecil soda bicarbonate
- 3/4 sudu kecil garam
C
- Satukan – 12/3 cawan air dengan 1 cawan koko
Cara-cara :
- Msukkan C + B ke A berselang seli
- Bakar dengan suhu 180 C, 50-60 minit.
Bahan Untuk Toping :
- 2 cawan susu segar
- 1 cawan susu pekat
- ½ cawan koko
- ¼ cawan tepung gandum
- ½ sudu the soda bikarbonat
- ¼ cawan butter
Cara-cara:
- Masak kesemua bahan hingga kembang.
- Masuk butter akhir sekali
No comments:
Post a Comment